– usor de utilizat si intretinut
– se prepara mai multe cafele deodata
– greu de facut o singura cafea
– reglaj dificil a temperaturii apei
– jetul de apa calda tinde sa curga in centrul cafelei rasnite(in centru avem o extractie mai mare decat in margini)
– placa de incalzire a vasului duce la deteriorarea aromei (este indicat folosirea vaselor tip termos)
– curgerea mai inceata a cafelei preparate duce la un gust amarui neplacut(extractie prea mare)
— se poate prepara o singura cafea-tare
– usor de folosit si intretinut
– pret redus
– sedimente in fundul aparatului (cafeaua are insa mult corp)
– daca nu se incalzeste inainte cana infuzia se raceste prea repede
– procentul de cofeina este mai mare datorita duratei mailungi necesare infuzarii
– constructie frumoasa
– nu e usor de preparat o cafea buna (greu de controlat transferul de caldura )
– temperatura mare a aburului tinde sa arda uleiurile din cafea denaturand aroma
– cea mai frumoasa metoda de preparare
– cafeaua este lipsita de parti solide (zat)
– greu de curatat si usor de spart
– necesita exercitiu si indemanare
– scumpre infuzarii