Folosește o apă îmbuteliată cu o cantitate de minerale redusă sau apa filtrat.
Pentru preparare espresso folosește cafeaua prăjită de minim 8 zile dar nu mai târziu de 45.
După preparare permite cafelei ușor să se răcească înainte de a o savura, astfel vei identifica mai ușor notele subtile prezente.
Preîncălzește espressorul înainte de a extrage prima cafea.
Folosește un cântar pentru a măsura cantitatea de cafea pe care o vei folosi pentru extracție si volumul de lichid extras
Macină doar înainte si doar cantitatea necesara pentru cafeaua pe care vrei să o prepari.
Curtă râșnița si espressorul cu regularitate.
Folosește un portafiltru bottomless pentru a observa extracția: Un portafiltru bottomless îți permite să observi procesul de extracție, ajutându-te să identifici orice channeling apărut în puck-ul de cafea.
Dozarea – foloseste un raport între cafeaua macinată pusă în portafiltru și extractia totala din cească de intre 1:2 și 1:2,5; De exemplu 18g cafea macinata cu 36g/45g de lichid extras.
Tampează în mod constant: Aplică o presiune uniformă și constantă atunci când tapezi cafeaua măcinată în portaflitru pentru a asigura o extracție uniformă și a reduce channeling-ul.
Măsoară timpul de extracție: un timp prea scurt va avea ca și rezultat o cafea sub-extrasă iar unul prea lung o cafea supra-extrasă.
Experimentează diferite setări pentru temperatură; Explorează ajustările de temperatură de pe espressorul tău, pentru a-ți găsi temperatura ideală pentru diferitele tipuri de cafea;
Revizuiește periodic dimensiunea măcinăturii pentru a ține cont de schimbările în umiditate, prospețimea boabelor și alți factori, pentru a avea o extracție corectă.
Prepararea unui espresso este o artă; nu ezita să experimentezi și să ajustezi variabilele pentru a-ți prepara shot-ul perfect.
Înțelege setările de presiune si temperatură ale espressorului tau: Află mai multe despre setările de presiune si temperatură ale mașinii tale și cum influențează ele extracția.