Cafea arabica vs. Cafea robusta – Principalele diferențe

Cafea arabica vs. Cafea robusta – Principalele diferențe
Cafea arabica și robusta se numără printre cele mai cunoscute sortimente utilizate la nivel global. Necunoscătorii le-ar putea include în aceeași categorie, însă, între cele două opțiuni există diferențe notabile. În primul rând, robusta este o alternativă mult mai ieftină, tocmai datorită modalităților de cultivare și recoltare. Nu necesită un climat special și nici nu crește la altitudini mari. Terenul pe care este cultivată este plat și are nevoie de umiditate și valori termice ridicate. Totuși, comparativ cu varianta arabica integrează o doză mai mare de cofeină. Te vei bucura, așadar, de boost-ul de energie de care aveai nevoie, însă în timp vei resimți probleme la nivelul întregului organism. Cantitatea prea mare de cofeină poate cauza:
-                     Tulburări psihologice și de somn – Excesul de cafea poate duce la dezvoltarea anxietății și a nervozității, ceea ce te va împiedica să te bucuri de un somn liniștit. Abilitatea de concentrare va fi, de asemenea, afectată.
-                     Probleme la nivelul sistemului digestiv – Cafeaua intensă poate cauza iritații la nivelul mucoasei gastrointestinale. În cazul persoanelor sensibile, se pot instala rapid boli precum gastrita sau chiar ulcer.
-                     Afectarea mecanismului de funcționare al ficatului – În combinație cu anumite medicamente, cofeina în cantități ridicate poate destabiliza funcțiile pe care le prezintă ficatul.
Robusta prezintă, de asemenea, acid clorogenic, care oferă o notă amăruie rezultatului final. Gustul nu este deloc surprinzător. În ceea ce privește nutrienții esențiali, conține de două mai puțini decât în cazul arabica.
Care sunt avantajele pe care le prezintă cafea arabica?
Pe de cealaltă parte, cafeaua arabica este recunoscută pentru caracteristicile unice pe care le prezintă. O astfel de opțiune este cultivată la altitudini mari, de peste 800 m, iar terenul pe care este plantată este îngrijit cu atenție. Se regăsește în zone tropicale precum Brazilia, India sau Etiopia, iar tehnicile de cultivare și recoltare impresionează prin standardele înalte de calitate și funcționalitate. În funcție de tipul solului, cafeaua prezintă numeroase uleiuri, ceea ce accentuează gustul inconfundabil. Este recunoscută, de asemenea și pentru:
-                     Doza mică de cofeină, ceea ce îți va permite să te bucuri așa cum se cuvine de notele fructate ale cafelei.
-                     Aroma consistentă. Imediat după prăjire, boabele de cafea vor deveni uniforme și vor crea cu succes o aromă puternică și irezistibilă.
-                     Caracteristicile exotice. Arbuștii sunt cultivați în zona ecuatorială, în regiuni pline de povești spectaculoase. Fiecare cană de cafea va deveni o aventură palpitantă,  care îți va oferi un amestec incitant de gusturi exotice.
-                     Modalitățile diverse de preparare. Cafeaua robusta este utilizată în special pentru espresso. Cafea boabe arabica este ideală și pentru aeropress, french press sau moka.
În comparație cu robusta, cafeaua arabica presupune o investiție mai ridicată. Totuși, calitatea este cea care face diferența, indiferent de situație. Tocmai de aceea, este recomandat să optezi pentru variante ingenioase, care oferă o gamă diversificată de avantaje. Rezultatul final te va surprinde cu siguranță și va conferi organismului o dezvoltare armonioasă.
Alege cu încredere cafea specialitate din gama arabica și bucură-te de beneficiile multiple pe care le prezintă!
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!